Nieuws


30 September 2021 - Krantenartikel SN

Deze zomer reisde ik naar Salzburg op zoek naar sporen van mijn opa uit de Tweede Wereldoorlog. Hulp kwam uit onverwachte hoek met dit mooie artikel in de Salzburger Nachrichten!

Je vindt het artikel hier.


01 juni 2020 - Monument voor de vrijheid

Via Monument Voor De Vrijheid van de Tilburg University kwam ik bij toeval op het spoor van het oorlogsverhaal van mijn familie. Je leest er nu exclusief een stukje uit de inleiding van mijn boek!

Je vindt het stukje hier!


05 mei 2020 - Artikel in De Limburger

In de speciale Bevrijdingsdageditie van De Limburger is een artikel geplaatst over het project en mijn drijfveren, geschreven door Paul Bots. Je vindt het artikel hier:

Voor abonnees

Voor niet-abonnees (PDF)


22 april 2020 - Bevrijdingsfestival

Vanwege de Corona-crisis kunnen de bevrijdingsfestivals dit jaar helaas niet doorgaan. Ik maakte een video voor het bevrijdingsfestival (Limburg) om toch bij onze vrijheid stil te staan dit jaar.

Je vindt de video hier!


15 maart 2020 - Streekmuseum Ommen

In het Streekmuseum Ommen is een speciale tentoonstelling over 75 jaar bevrijding. Mijn filmpje over kamp Ommen loopt mee in de doorlopende filmvoorstelling.

Meer weten over het Streekmuseum? Check hier hun website!


27 febr. 2020 - Gemeentearchief Roermond

Vanwege 75 jaar bevrijding van Roermond plaatste het Gemeentearchief Roermond een bijzonder stukje dagboek van mijn overgrootvader Henri op hun website.

Lees hier wat Henri aantrof toen hij Roermond weer zag na de bevrijding.

Volg familiesporen via je favoriete socials