Roermond '43

Gepubliceerd op 17 april 2020 om 07:14

Help je mee om de video te verspreiden? Deel hem via:

Terwijl hun zoons Leo en Hans via kamp Ommen naar Duitsland werden gedeporteerd, bleven mijn overgrootouders Henri en Johanna achter in Roermond. In grote onzekerheid over het lot van de tweeling pakten ze het leven weer op. Henri begon vanaf het moment dat de jongens werden gedeporteerd met het bijhouden van oorlogsdagboeken en dat hield hij vol tot de zomer van 1945. 

De dagboeken bevatten een schat aan informatie over hun leven in Roermond. Alledaagse belevenissen, maar ook ingrijpende gebeurtenissen. Henri beschreef niet alleen wat er feitelijke gebeurde in de stad, maar ook wat het met hen deed. Deze emotionele component maakt de dagboeken extra bijzonder.

In de deze derde video zie je hoe mijn moeder en ik aan de hand van de dagboeken Roermond bezoeken. We gaan langs de plekken die een grote rol hadden in hun leven en we besluiten aan te bellen bij het huis waar ze in 1943 woonden. Er volgt een bijzondere ontmoeting en een afspraak om nog eens terug te gaan naar Roermond voor het onderzoeken van meer familiesporen.

Een bericht ontvangen bij nieuws of wanneer er een nieuwe video geplaatst is? Vul dan hier je naam en e-mail in:

Reactie plaatsen

Reacties

Mariejos
4 jaar geleden

Jasper,
Leuk om jou en Suzanne te zien rondlopen in Roermond, op plekken waar onze opa opgroeide. Benieuwd wat er nog meer in de dagboeken van opa staat. Dat krijgen we vast via deze “familiesporen” te horen. Succes ermee!